luni, 19 octombrie 2009

Barbatii italieni - 007

Ok, inca de la inceput nu vreau sa para un post dedicat persoanelor care aduleaza personaje ca solcanu de la acasa tv sau celor care sunt ca ei ( nu ca ar fi vreo problema cu astfel de oameni :D ) numai ca nu m-am putut abtine.
Rasfoind o revista de profil mai zilele trecute am fost placut surprins de tinuta unui domn respectabil, actionar la o fabrica italiana, lucru care imediat m-a dus cu gandu la vizita de acum 1 luna si ceva pe care am avuto in Italia in cursul careia am ramas wow. De ce ? Posibil sa fi fost si orasul cu pricina vinovat de abuntenta de glamour ce iti iesea in cale - Milano. Femeile , desi nu ma pricep foarte mult as putea spune ca erau decente, aranjate nici prea prea nici deloc, insa barbatii . . . Wow ( vezi primul paragraf inainte de a comenta :P ). Serios. Stiti bancul ala cu zana care atinge cu bagheta broasca urata si se transforma in printul fermecat ? Exact asa aratau oamenii aia imbracati in costume well-fitted, impecabili din cap pana in picioare, prin prisma hainelor in primul rand, a atitudinii si a sigurantei de care dadeau dovada.
Barbatii din Romania cred ca ar putea invatata o lectie sau doua de la acestia :)

Costumul
:
Se spune ca el face totul. Va mai spun ca oamenii acestia asa se imbraca pentru serviciu, desi nu cred ca aveau un serviciu work-casual :)
  • Culori : albastru navy, gri carbune sau maron deschis
  • Well-fitted (Cambrat)
  • Haina cu 3 nasturi , de obicei inchisi (chiar si pe bicicleta sau scuter) , manecile indeajuns de scurte astfel incat sa se vada nasturii/butonii de la camasa
  • Pantalonii fara mansete la vedere, conici, cu dunga sau fara, mai scurti ca cei de pe la noi
Camasa :
  • Cambrata
  • Culori inchise , gen mov sau cu model
  • Cu gulerul larg, fara nasturi la guler
Cravata :
  • Mai scurta si mai groasa decat cea cu care suntem noi romanii obisnuiti
  • Nodul mare
Pantofii :
  • Clasici cu siret sau mocasini italieni de piele
  • Maron sau inchisi la culoare , asortandu-se cu costumul
Accesorii :
  • Curele din piele cu catarama, accesorizate cu pantofii
  • Ravasa scoasa afara din buzunarul de la piept ( merge chiar si mai bine fara cravata si cu un nasture deschis de la camasa)

La final , nu pot incheia decat cu :

Prego! Very nice...

3 comentarii:

  1. ....aici iti dau mare dreptate....spui italian, spui fashion victim....nu cred ca poate cineva contrazice acest lucru. ai mare dreptate....femeile ca femeile, ca au in sange sa se preocupe de felul in care ies pe usa casei....dar ca barbatii italieni nu sunt altii prin europa. sunt mai tot timpul dichisiti din cap pana in picioare, fara sa le gasesti vreun cusur in felul in care si-au aranjat "fibrele de in" pe ei.de accesorii nu mai vorbesc: ochelari de soare, butoni, cravata, port chei, portofel, servieta sau o geanta messenger, ceasul si....nu in ultimul rand pantofii...toate sunt combinate asa cum trebuie ca rezultatul finit sa fie unul...wow pentru toata lumea, fie cromozomii xx sau cromozomii xy (depinde de preferintele fiecaruia).

    In concluzie.... ITALIANO VERO....asa ar trebui sa fie si barbatii de pe meleagurile mioritice( cu toate ca unii din ei, fac vizite dese in Italia, dar in alte scopuri decat cele de asimilare a bunului gust)

    ........xOxO.....

    RăspundețiȘtergere
  2. barbatii italieni arata bine...ca pustii()sa zicem 17-25,n-au nici o treaba..in general la italieni oamenii arata bine dupa 30....si femei si barbati...anyway,nice blog,nice comments..bafta!

    RăspundețiȘtergere
  3. In primul rand, anul asta, din cate am auzit si eu pe Euforia Tv-duminica seara dupa ora 22, se poarta nodul mic si asimetric.
    Te mai astept cu post-uri.
    Bafta

    RăspundețiȘtergere