vineri, 16 octombrie 2009

5 Sfaturi pentru a-ti inbunatatii propriul stil !


Moda este un subiect care acapareaza din ce in ce mai multi barbati in zilele noastre. Noi barbatii, am realizat ca moda nu este un departament asupra caruia doar femeile au exclusivitate. Bunul gust este un avantaj în fiecare aspect al vieţii unui om: de afaceri, personale şi sociale.
Desi inca sunt unii care se opun , realitatea este ca un barbat bine imbracat, va primii intodeauna o a doua privire. Personalitatea are si ea un rol foarte important insa daca te-a observat cineva , doar pentru o secunnda , sa fii sigur ca nu vei primi un compliment gen : "Wow ce simt al umorului bine dezvoltat are tipul asta !" .
In ziua de astazi , sa fi in pas cu moda sau chiar inaintea ei, este important sa arati bine. Asta inseamna sa-ti dezvolti prorpiul tau stil. Desi pe multi barbati acest gand îi sperie , iata cativa pasi de luat in considerare in acest sens :

1. Asculta expertii in acest domeniu
Pana acum am intilnit mult prea multi barbati care au trecut prin viata sau care inca sunt la inceputul acestei calatorii, insa având un stil vestimentar/comportamental dictat de mamicile lor, dupa de prietenele lor si in final de sotiile lor. Pe de alta parte exista acei oameni care au scapat din capcana de a purta sitlul altcuiva doar pentru ca in final sa se regaseasca fara nici un stil.
Daca pana acum nu ai avut nici o tentativa in a-ti crea propriul tau stil , fel de a fi, personalitate vestimentara , sau cum vrei tu sa-i zici, un bun punct de plecare ar fi creatorii de moda, criticii de arta si expertii vestimentari. Incearca sa iei reviste de profil ( Men's Healt, Playboy, Men's Vogue, For Men, Vibe etc. - multe din ele au si versiuni online ) si in loc sa treci direct la pagina de sport sau la fata de la pagina x, rasfoieste prima data pagina dedicata modei .
Citeste doar cateva din sfaturile respectivei reviste si iti vei forma o prima regula de baza : NICIODATA nu asorta ciorapii deschisi la culoare cu pantofii inchisi la culoare, intotdeauna asorteaza cureaua cu pantofii (desi uni spun ca nu mai este la moda si este batraneste, nu este asa deloc ) si niciodata nu purta o piesa vestimentara care-ti vine prea stramta.
In timp ce rasfoiesti revista nu sarii , cum faci de obicei peste reclamele postate, deoarece iti vei forma o idee spre trend-urile viitoare, lucru care ne aduce la pasul urmator :



2. Fii in trend cu moda
Fashion inseamna schimbare permanenta . Care sunt noile aparitii, ce nu se mai poarta, ce este nou , ce este trecut. Ce este hot acum sau ce nu este hot. Dar lasand toate acestea la o parte , a fi stylish inseamna a arata bine. Mai inseamna de asemenea , sa stii ce se poarta in momentul acesta.
Dar cum moda se schimba mai repede decat ai spune cuvantul "moda" in sine, cum stim ce se poarta si cum facem sa fim in pas cu ea ?
Un inceput ar fi acela de a te uita putin la starurile din muzica, filme sau industria TV. Uita-te dupa cei care inpun noi trenduri si ia cateva ponturi de la acestia. In mod particular, uita-te la vestimentatia din timpul prezentarilor, a decernarilor de premii, covorul rosu etc. si incearca sa le adaptezi propriului stil.
Hainele si modul cum sunt combinate de catre cei care apar in emisiuni de pe la noi, sau seriale romanesti (intreaba-ti prietena daca nu stii care sunt acelea :) ) sunt in general, un bun exemplu asupra a ceea ce este acceptabil ca vestimentatie.
Daca ai terminat cu toate revistele de profil, cu toate emisiunile si documentarele in materie de moda, te-ai plimbat putin pe centru si tot nu ai gasit ceva care sa-ti starneasca curiozitatea , nu vei gresii niciodata incercand sa copiezi , ca si stil vestimentar, vedete precum : Pierce Brosnan, Denzel Washington, Tom Cruise sau Will Smith.

3. Se poarta stilul retro
Moda este un concept ciclic. Ce a fost odata vechi , curand va fi din nou la moda. In timp ce a-ti reinnoi garderoba este un lucru bun, sa arunci lucruri vechi nu este intotdeauna un lucru inspirat. Cum hainele vintage sunt din nou la moda, ai putea scormoni printre hainele vechi, din dulapul de sus, pe care nu le mai porti de ceva vreme si poate ai fi surprins sa gasesti ceva care nu credeai vreodata ca o sa-l mai porti dar care este acum la moda.
Lucruri care merg incluse in aceasta categorie : tricouri care includ logo-uri , blugi ushor taiati , jackete care imita imaginea dur de motociclist etc. Candva lucrurile tale preferate de purtat . . . acum sunt din nou la moda si ar trebui sa te bucuri de ele cat inca tine

4. Mentine-te in forma
Sa fi fashion nu inseamna sa te raportezi doar la ce porti ci si cum le porti. Imaginati-va cum arata aceleasi haine pe doua persoane diferite : un barbat in forma, atletic si un barbat cu burtica de la berea pe care a bauto aseara cu prietenii si de la shaorma mancata la 12.30 cand s-a terminat meciul, cu umeri rotunzi si piept scufundat. Indiferent de cat de bine arata hainele , vor arta mai bine pe primul.
Sa ai grija de corpul tau nu necesita mai mult de cateva reguli de aur in dieta personala si doar cateva ore pe saptamana la sala .
Beneficiile imediat vizibile nu se vor vedea doar in felul in care te simti ci si in felul in care vei arata.

5.Fii tu insuti
Cel mai important aspect in a-ti forma propriul stil este acela de a ramane fidel tie insuti. Doar pentru ca ceva arata grozav pe acel manechin al lui Botezatu , nu inseamna neaparat ca iti sta si tie bine cu el. Daca nu te simti bine in el, schimba-l imediat, nu forta limitele.
Sunt atatea stiluri incat este imposibil sa nu iti faci o idee asupra a ce ar trebui sa porti si a ce nu.
In final, sa-ti alegi propriul stil nu ar trebui sa fie o realizare de grup, anevoioasa ci mai degraba o experienta fun .
Cand ai descoperit ceea ce ti se potriveste cel mai bine ai sa realizezi ca nu a fost deloc greu si pe mai departe toate acestea o sa vina de la sine !


À bientôt ! :P

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu